Ofte spurte spørsmål

1. Hvordan vedlikeholdes kunstrotting?

Svar:
Fresh Living® møblene i kunstrotting er håndflettet av slitesterk UV beskyttet polyrotting i høy kvalitet. Møblene kan å stå ute i all slags vær og er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Rammene er laget i behandlet aluminium og ruster ikke. Selv om møblene tåler å stå ute selv på vinteren anbefaler vi å sette møblene under tak og dekke de til med en pressenning.

Vær og vind vil over tid alltid slite på produkter. Best er det om du regelmessig og særlig om våren vasker møblene med mildt såpevann. 

Hagemøbler i kunstrotting må ikke skrapes, beises eller males jevnlig, her holder det med vanlig vasking. Med riktig bruk og oppbevaring vil de nye vedlikeholdsfrie hagemøblene holde seg pene i flere år.

Vi anbefaler å bruke hageslangen og en børste slik at man kommer til mellom de flettede fibrene. Bruk ikke høytrykkspyleren, den er for sterk og vil gjøre flettingen glissen eller brekke fibrene.


2. Hvordan vedlikeholde ulike andre overflater?

Svar:
Ubehandlet treverk. Vaskes med vann tilsatt såpe. På flekker som ikke løsner med såpevann benyttes skurekost. Skur alltid i treets lengderetning. Skyll bort all såpe og tørk godt til slutt. Ikke legg på duk eller sett gjenstander på bordet før overflaten er helt tørr. 

Lakkerte og malte. Har en sterk, glatt og vanligvis vannavvisende overflate ved normal bruk og rengjøring. Rengjøres med en lett fuktet klut. Løsemidler bør ikke 

Voksede overflater. Hard voks kan nærmest sammenlignes med lakkerte overflater, mens de myke voksene kan i kvalitet sammenlignes med oljede flater. Overflaten er lettstelt men ikke særlig motstandsdyktig. Rengjøres med forsiktighet med lite fuktet klut og bør behandles etter de beskrivelser som produsent og leverandør gir rettledning om. 

Oljede tremøbler. Har en noe fetere overflate som er mer mottagelig for skitt og væsker en andre behandlede overflater. Derfor må en vaske og behandle disse ofte. Rengjøres med forsiktighet og bør behandles med møbeloljer som produsent og møbelhandler gir rettledning om. Ikke legg på duk eller sett gjenstander på bordet før overflaten er helt tørr. 

Pulverlakkert. Overflaten kan utføres noe forskjellig, alt etter hvordan kunden ønsker den. Pulverlakkerte overflater kan betegnes som sterke mot slitasje. Renholdet utføres med lett fuktet klut. Flekkfjerning gjøres med allrengjøringsmiddel og i visse tilfeller white spirit. 

Stål. Som hovedregel benyttes myk klut for daglig rengjøring. For å beskytte overflaten og forenkle renholdet, kan en påføre et tynt lag med voks tilsatt silikon. 


3. Hvordan er det med impregnering og hvordan fungerer det?

Svar:

Mange av våre møbler leveres med allerede vannavstøtende stoff og som dermed tåler mer enn vanlige puter og stoff. Vi selger både flekkfjerner og impegnering i våre butikker og online.

Som en ekstra sikkerhet kan du i tillegg impregnere. Det er enkelt og smart. Impregneringen forandrer verken tekstilets farge eller følelse. Hageputene vil kjennes like myke og gode som da de var nye, og impregneringen beskytter i tillegg mot slitasje, smuss, falming og bakterie- og muggvekst. Det blir også lettere å rengjøre stoffet dersom uhellet skulle skje.

Impregneringen kan enten sprayes på tørre tekstiler, eller brukes som skyllemiddel i vaskemaskinen. Behandlingen holder i 1 - 3 år, avhengig av bruk. Ved re-impregnering benyttes kun 1/5 av angitt dosering og impregneringseffekten aktiveres i tørketrommelen eller ved å stryke tekstilet.

 

SLIK GJØR DU DET :

Impregnering med spray

• Tekstilet skal være rent og tørt før impregnering. Vask nye tekstiler før impregnering.   

• Hold flasken ca 20 cm fra tekstilet og spray med jevne bevegelser - først horisontalt, deretter vertikalt - slik at hele tekstilet blir gjennomfuktet.    

• La tørke i ½ - 1 time - og tekstilet er klart til bruk!

• NB! Sørg for god ventilasjon! Impregneringen lukter sterkt.

 

Impregnering i vaskemaskin   

• Rist flasken, og tilsett anbefalt doseringsmengde (se flasken) i skyllemiddelkammeret.

• Kjør maskinen på ½ vannmengde.   

• Tørk deretter tekstilet i tørketrommelen ved 60 grader i minimum 30 minutter – ELLER – lufttørk tekstilet og stryk det. Varmen må til for og aktiviserer impregneringseffekten.

• Ved håndvask, rør om i vasken i ca 10 min, og tørk på samme måte.